maata pitkin Italiaan

Italia & Malta

Reitit päivitetty 6.9.2019

Nopein reitti Suomesta Italiaan Zürichin kautta - lähtö iltalaivalla TurustaTurku - Tukholma - Kööpenhamina - Hampuri - Zürich - Milano

Matka-aika: n. 1 pv 19 h

Matkan hinta alk.: n.


Mobiililaitteella selaat taulukkoa kätevästi pyyhkäisemällä sivusuunnassa tai kääntämällä mobiililaitteesi poikittain.

Väli Liput Lähtö Saap. Hinta alk. €
 Turku - Tukholma Viking Line 20:55 06:30 46
  Tukholma - Hampuri Deutsche Bahn 08:22-08:25 20:16 60
  Hampuri - Zürich ÖBB Nightjet 21:02 09:05-09:42 49
  Zürich - Milano SBB 11:10 14:35-14:50 30
Milanosta voit jatkaa helposti mihin tahansa Italiassa, esim. Rooma/Venetsia - osta liput Trenitalian verkkosivuilta.

Hampuri - Zürich välin hinnat ovat "Couchette" -luokassa jossa käytössäsi on jaettu 6- tai 4-hengen hytti vuodepaikalla. 4-hengen hytti on n. 10 € kalliimpi mutta hyvinkin hintansa arvoinen koska hytissä on mukavasti enemmän tilaa ja vähemmän ihmisiä. Couchette-vuoteessa on lakana, tyyny ja viltti.

Jos kaipaat hieman enemmän luksusta niin voit ostaa "Sleeper Cabin" -paikan 3- 2- tai 1-hengen hytissä jossa on parempi vuode, enemmän tilaa, kunnon peitot ja juokseva vesi. Myös aamiainen sisältyy hintaan samoin kuin jaetut suihkut. Sleeper Cabin hinnat Hampurista Zürichiin alk. 69 €. Oman 1-hengen hytin voit saada alk. 139 €.

Perheille on mukavinta ostaa koko Couchette tai Sleeper Cabin -hytti omaan käyttöön.

Tukholman satamasta Viking Linen terminaalista pääset helpoiten Tukholman päärautatieasemalle joko kävellen (n. 3 km), bussilla nro. 53 (43 SEK puhelinsovelluksella), taksilla tai Viking Linen omalla bussilla (6 €)

Vaihtoehtoinen reitti Suomesta Italiaan Itävallan kautta - yöpyminen Hampurissa/Berliinissä


Turku - Tukholma - Kööpenhamina - Hampuri - Berliini - Innsbruck - Verona/Bologna

Matka-aika: n. 2 pv

Matkan hinta alk.: n.


Mobiililaitteella selaat taulukkoa kätevästi pyyhkäisemällä sivusuunnassa tai kääntämällä mobiililaitteesi poikittain.

Väli Liput Lähtö Saap. Hinta alk. €
 Turku - Tukholma Viking Line 20:55 06:30 46
  Tukholma - Hampuri/Berliini Deutsche Bahn 08:22-08:26 20:16 Hamp. / 22:23 Berl. 60
  Berlin - Verona / Bologna Deutsche Bahn 08:30 18:58 (Ver.) / 20:16 (Bol.) 50

Tämä reitti on suunniteltu yöpymiseen Berliinissä. Juna-aseman lähellä voit yöpyä edullisesti esim. Arte Luise Kunsthotellissa. Voit katsoa kätevästi kaikki Berliinin rautatieaseman lähettyvillä sijaitsevat hotellit tästä.


Veronasta voit jatkaa helposti mihin tahansa Italiassa, esim. Milano/Rooma/Venetsia - osta liput Trenitalian verkkosivuilta.

Voit halutessasi yöpyä myös Hampurissa - jos yövyt Hampurissa niin ota esim. tämä vuoro Veronaan:

Väli Liput Lähtö Saap. Hinta alk. €
  Hampuri - Verona Deutsche Bahn 09:01 20:56 50

Tämä reitti on suunniteltu yöpymiseen Hampurissa. Juna-aseman lähellä saa suhteellisen edullisesti hyvän tason majoitusta, esim. Generator Hostellista. Voit katsoa muut Hampurin rautatieaseman lähettyvillä olevat hotellit tästä.Tukholman satamasta Viking Linen terminaalista pääset helpoiten Tukholman päärautatieasemalle joko kävellen (n. 3 km), bussilla nro. 53 (43 SEK puhelinsovelluksella), taksilla tai Viking Linen omalla bussilla (6 €)Italiaan Baltian kautta


Baltian reitti on pidempi kuin Länsi-Euroopan kautta tuleva reitti mutta myös hieman halvempi. Jos haluat pysähtyä matkalla Baltiassa, se voi olla mielenkiintoinen vaihtoehto. Baltian kautta matkustaminen käy helpoiten Puolan ja Tsekin kautta Wieniin.


Helsinki - Tallinna - Riika - Kaunas - Varsova - Wien - Venetsia

Matka-aika: n. 2 pv 6 h

Matkan hinta alk.: n. € + yöpyminen Kaunasissa

Mobiililaitteella selaat taulukkoa kätevästi pyyhkäisemällä sivusuunnassa tai kääntämällä mobiililaitteesi poikittain.

Väli Liput Lähtö Saap. Hinta alk. €
 Helsinki - Tallinna Laevapiletid (usein halvempi) tai Viking Line 10:30 13:00-13:15 14
  Tallinna - Kaunas Luxexpress 15:00 23:20 27
  Kaunas - Varsova Luxexpress 08:35 14:20 9
  Varsova - Wien ÖBB 19:20-19:30 07:00 49
(+ )  Wien - Venetsia ÖBB

08:25-08:30

12:25

16:25/18:10

20:05

30

Viimeinen osuus Wien - Venetsia voi olla parempi hoitaa 12:25 lähtevällä suoralla junalla - vaikka saavutkin myöhemmin Venetsiaan niin matka-aika muuten samalla reitillä on kaksi tuntia lyhyempi verrattuna 8:30 lähtevään junaan jossa vaihdetaan Villachissa. Osa aamulähdöistä syksyllä 2019 sisältää bussin junan sijasta Villachista Venetsiaan - tämä bussiyhteys on itseasiassa junaa nopeampi ja saapuu Venetsiaan jo 16:25.

Venetsiasta jatkat helposti mihin päin Italiaa tahansa joko Italian junilla (Trenitalia) tai busseilla (esim. Flixbus).

Varsova - Wien välin hinnat ovat "Couchette" -luokassa jossa käytössäsi on jaettu 6- tai 4-hengen hytti vuodepaikalla. 4-hengen hytti on n. 10€ kalliimpi mutta hyvinkin hintansa arvoinen koska hytissä on mukavasti enemmän tilaa ja vähemmän ihmisiä. Couchette-vuoteessa on lakana, tyyny ja viltti.

Jos kaipaat hieman enemmän luksusta niin voit ostaa "Sleeper Cabin" -paikan 3- 2- tai 1-hengen hytissä jossa on parempi vuode, enemmän tilaa, kunnon peitot ja juokseva vesi. Myös aamiainen sisältyy hintaan samoin kuin jaetut suihkut. Sleeper Cabin hinnat Varsovasta Wieniin alk. 64 €. Oman 1-hengen hytin voit saada alk. 139 €. Perheille on mukavinta ostaa koko Couchette tai Sleeper Cabin -hytti omaan käyttöön.

Kaunaksen linja-autoaseman läheisyydessä on hinta-laatusuhteeltaan todella hyviä yöpymispaikkoja - katso esim. Magnus Hotel. Voit katsoa muut Kaunasin linja-autoaseman läheisyydessä olevat hotellit tästä.
Maltalle matkustaminen Milanosta/Veronasta/Venetsiasta/Roomasta


Maltalle pääsee helposti Sisilian Pozzallosta lautalla. Ota ensin Trenitalian juna aamulla tai päivällä Milanosta/Veronasta/Venetsiasta Roomaan.

Jatka Roomasta suoralla yöjunalla Sisilian Syracuseen asti jossa voit viettää päivän ja ottaa Trenitalian paikallisjunan Pozzalloon. Paikallisjunia liikennöidään yleensä sopivasti niin että ehdit hyvin Maltan iltalautalle.


Rooma - Sisilia - Malta

Matka-aika: n. 24 h

Matkan hinta alk.: n.


Mobiililaitteella selaat taulukkoa kätevästi pyyhkäisemällä sivusuunnassa tai kääntämällä mobiililaitteesi poikittain.

Väli Liput Lähtö Saap. Hinta alk. €
  Rooma - Siracusa Trenitalia 21:05-21:31 09:36 50
  Siracusa - Pozzallo Trenitalia 17:41 (ma-la) 18:49 (ma-la) 6
 Pozzallo - Valletta (Malta) Virtu Ferries 19:30-21:30 21:15-23:15 62

Rooma - Siracusa välin hinta on vuodepaikalla "Couchette" -luokassa. Virtu Ferriesin hinta Maltaan on sesongista riippuen kalleimmillaan jopa 129 € yhteen suuntaan. Meno-paluu tulee paljon halvemmaksi kuin kaksi yhdensuuntaista lippua. Maltaan liikennöi myös kerran viikossa sunnuntaisin huomattavasti halvempi (n. 26-30 €) Grimaldi Linesin lautta Sisilian Cataniasta Maltalle (matka-aika n. 7 h).

Hyvä tietää matkasta

Matkustaessa Tukholman kautta yölaivalla sinulla on mukavasti aikaa aamiaiseen Tukholmassa. Tukholmassa ainakin päärautatieaseman läheisyydessä on kahviloita jotka avaavat aikaisin aamulla.

Jos taas reissaat päivälaivalla niin sinulla on useita tunteja aikaa syödä maittava illallinen missä vain Tukholman keskustassa.

Mahdollisiin yöjuniin Euroopassa kannattaa ostaa mukaan eväitä ja juotavaa - niissä ei aina ole ravintolavaunua.

Jos haluat lippusi mahdollisimman edullisesti, kannattaa ne hankkia aikaisin. Voit lukea lisää sivulta Lippujen osto/UKK.

Italian sisällä liikkuminen

Italiassa on hyvä juna- ja bussiverkosto sekä toimiva joukkoliikenne kaupungeissa. Katso mm.:

Trenitalia (Italian junat)
Flixbus (bussit - myös muualle Eurooppaan)
Blablacar (kimppakyydit autolla)

Kaupunkien omat joukkoliikenneyhteydet ja kartat löydät helpoiten Googlettamalla, esim. "Rome public transport".

Ympäristöystävällisin valinta

Jos haluat pienentää matkasi hiilijalanjälkeä niin kannattaa laivayhteyttä käyttäessä suosia Viking Linen iltalähtöä Turusta joka liikennöidään Viking Grace laivalla. Viking Graceen on asennettu roottoripurje pienentämään päästöjä ja se on myös ainoa itämerellä toimiva laiva joka kulkee 100% LNG-kaasulla.

Jos kuitenkin haluat ympäristösyistä välttää laivoja niin vaihtoehdoiksi jää joko Kemi - Luleå - Tukholma juna- ja bussiyhteys tai vaihtoehtoisesti Pietarin/Moskovan kautta matkustaminen junalla.

Katso lisätiedot sivulta "Lähtö Suomesta"