Maata pitkin matkustaminen Sveitsiin

Sveitsi

Reitit päivitetty 27.2.2020

Jatkamme reittien päivityksiä jälleen kun matkustustilanne normalisoituu nykyisestä. Muista tarkistaa eri maiden matkustusrajoitukset ja säännöt jos lähdet reissuun.

Suomesta Sveitsiin yölaivalla ja yöjunalla - lähtö illalla TurustaTurku - Tukholma - Kööpenhamina - Hampuri - Zürich

Matka-aika: n. 1 pv 13 h

Matkan hinta alk.: n.

Mobiililaitteella selaat taulukkoa kätevästi pyyhkäisemällä sivusuunnassa tai kääntämällä mobiililaitteesi poikittain.

Väli Liput Lähtö Saap. Hinta alk. €
 Turku - Tukholma Viking Line 20:55 06:30 42
  Tukholma - Hampuri Deutsche Bahn 08:21-08:26 20:02-20:16 57
  Hampuri - Zürich ÖBB Nightjet 20:50-21:02 09:05-09:42 49

Hampuri - Zürich välin hinnat ovat "Couchette" -luokassa jossa käytössäsi on jaettu 6- tai 4-hengen hytti vuodepaikalla. 4-hengen hytti on n. 10€ kalliimpi mutta hyvinkin hintansa arvoinen koska hytissä on mukavasti enemmän tilaa ja vähemmän ihmisiä. Couchette-vuoteessa on lakana, tyyny ja viltti.

Jos kaipaat hieman enemmän luksusta niin voit ostaa "Sleeper Cabin" -paikan 3- 2- tai 1-hengen hytissä jossa on parempi vuode, enemmän tilaa, kunnon peitot ja juokseva vesi. Myös aamiainen sisältyy hintaan samoin kuin jaetut suihkut. Sleeper Cabin hinnat Zürichiin alk. 69€. Oman 1-hengen hytin voit saada alk. 139€.

Perheille on mukavinta ostaa koko Couchette tai Sleeper Cabin -hytti omaan käyttöön.

Jos haluat levätä yön yli Hampurissa niin voit ottaa seuraavana aamuna junan Hampurista Zürichiin, alk. 40-60€. Katso lähdöt Bahn.de -sivulta. Juna-aseman lähellä saa suhteellisen edullisesti hyvän tason majoitusta, esim. Generator Hostellista.

Tukholman satamasta Viking Linen terminaalista pääset helpoiten Tukholman päärautatieasemalle joko kävellen (n. 3 km), bussilla nro. 53 (43 SEK puhelinsovelluksella), taksilla tai Viking Linen omalla bussilla (6 €)
Matka-aika: n. 1 pv 17 h

Matkan hinta alk.: n.

Mobiililaitteella selaat taulukkoa kätevästi pyyhkäisemällä sivusuunnassa tai kääntämällä mobiililaitteesi poikittain.

Väli Liput Lähtö Saap. Hinta alk. €

Vaihtoehtoinen reitti päivälaivalla ja Ruotsin yöjunalla - lähtö aamulla Turusta


Turku - Tukholma - Kööpenhamina - Hampuri - Zurich

Matka-aika: n. 1 pv 16 h

Matkan hinta alk.: n.

Mobiililaitteella selaat taulukkoa kätevästi pyyhkäisemällä sivusuunnassa tai kääntämällä mobiililaitteesi poikittain.

Väli Liput Lähtö Saap. Hinta alk. €
 Turku - Tukholma Viking Line 08:45 18:55 14
  Tukholma - Kööpenhamina SJ 23:09 06:49-07:36 48
  Kööpenhamina - Zürich Deutsche Bahn 08:52-09:10 22:00-00:24 60

Tukholmasta lähtevä yöjuna ei kulje joka lauantai. Yöjunan hinta on vuodepaikalla. Tukholma - Kööpenhamina välillä vaihdetaan junaa yleensä Lundissa (juna saapuu Lundiin yleensä 5:40-06:36) tai Malmössä.

Jos Kööpenhamina - Zürich liput matkustuspäivällesi tuntuvat kalliilta, kannattaa koittaa Kööpenhamina - Hampuri/Berliini ja Hampuri/Berliini - Zürich lippujen ostoa erikseen. Liput saa joskus halvemmalla erikseen ostettuna. Voit myös hyvin levätä yön yli Saksassa ja jatkaa matkaa seuraavana päivänä. Junat Saksasta Zürichiin ovat alk. 40-60 €. Katso lähdöt Bahn.de -sivulta.Baltian kautta Sveitsiin


Baltian kautta pääsee myös hyvin Sveitsiin mutta reitti on huomattavasti hitaampi. Jos tulet Baltian kautta niin helpoin reitti Sveitsiin kulkee yleensä joko Prahan tai Wienin kautta - katso baltian reitit Prahaan sivulta Tšekki tai Wieniin sivulta Itävalta. Prahasta pääset parhaiten Sveitsiin yleensä Münchenin kautta (Deutsche Bahn), Wienistä suoralla päivä- tai yöjunalla (ÖBB). Bussiyhteyksiä voit katsoa esim. Flixbussilta.

Säästöreitti, alk.

Sveitsiin pääsee tarvittaessa hyvin edullisesti busseilla Baltian, Varsovan ja Prahan kautta - jos haluat minimoida lippujen hinnat eikä yhtenäinen matkustaminen tai yöbussit haittaa sinua, niin katso seuraavat yhteydet:

Helsinki - Tallinna, aamulla, Laevapiletid.ee, alk. 10
Tallinna - Varsova, 13:00->05:55, Ecolines, alk. 20
Varsova - Praha, useita aikoja, Ecolines/Flixbus, alk. 9/12 €
Praha - Zürich, useita aikoja, Flixbus, alk. 22


Matka-aika: n. 2 pv 3 h

Tallinnaan pääsee joskus halvimmalla ottamalla Tallink Siljan laivan yön yli, hytin saa usein 10-30 eurolla ja siinä voi matkustaa neljä henkilöä.

Sveitsin sisällä liikkuminen

Sveitsissä on eräitä maailman kauniimpia junayhteyksiä - ne kannattaa ehdottomasti kokea! Voit lukea lisää kauniimmista reiteistä Eurailin blogista. Myös bussiverkosto on Sveitsissä hyvä. Katso mm.:

SBB (Sveitsin junat + useimmat bussit)
Flixbus (bussit - myös muualle Eurooppaan)
Blablacar (kimppakyydit autolla)

Kaupunkien omat joukkoliikenneyhteydet ja kartat löydät helpoiten Googlettamalla, esim. "Zürich public transport".

Ympäristöystävällisin valinta

Jos haluat pienentää matkasi hiilijalanjälkeä niin laivalla Ruotsin kautta matkustaessa kannattaa suosia Viking Linen iltalähtöä Turusta joka liikennöidään Viking Grace-laivalla. Viking Gracessa on roottoripurje ja se on myös ainoa itämerellä toimiva laiva joka kulkee 100% LNG-kaasulla.

Jos haluat välttää laivoja niin vaihtoehdoiksi jää joko Kemi - Luleå - Tukholma juna- ja bussiyhteys tai vaihtoehtoisesti Pietarin/Moskovan kautta matkustaminen junalla.

Katso lisätiedot sivulta "Lähtö Suomesta"
Paluumatkan suunnittelu

Katso vinkit ja ohjeet paluumatkan suunnitteluun tästä:

Paluu Suomeen Ruotsin kautta

Paluu Suomeen Baltian kautta