matkustaminen maata pitkin Saksaan

Saksa

Reitit päivitetty 9.7.2021

Jatkamme reittien päivityksiä jälleen kun matkustustilanne normalisoituu nykyisestä. Muista tarkistaa eri maiden matkustusrajoitukset ja säännöt jos lähdet reissuun.

Suositeltu reitti Suomesta Saksaan - yölaiva Turusta - junalla Kööpenhaminan kautta Saksaan


Turku - Tukholma - Kööpenhamina - Hampuri/Berliini

Matka-aika: n. 1 pv 3 h

Matkan hinta alk.: n.


Mobiililaitteella selaat taulukkoa kätevästi pyyhkäisemällä sivusuunnassa tai kääntämällä mobiililaitteesi poikittain.

Väli Liput Lähtö Saap. Hinta alk. €
 Turku - Tukholma Viking Line 20:55 06:30 42
  Tukholma - Hampuri/Berliini Deutsche Bahn 08:21-08:26 19:51-20:37 Hamp. / 22:23-22:25 Berl. 57

Huom! Deutsche Bahnin systeemi ehdottaa sinulle normaalilla haulla Tukholmasta myöhemmin 9:20 lähtevää junaa. Se toki toimii, mutta on vaihtoajoiltaan tiukempi. Itse valitsisimme mielummin aikaisemman junan ja viettäisimme puolentoista tunnin pysähdyksen Kööpenhaminassa vaikkapa lounasta syöden. Saat ylläolevan yhteyden näkyviin Deutsche Bahnin hakukoneen "Stopover" ominaisuudella. Syötä ensin normaalisti Deutsche Bahnin etusivulle matkustuspäiväsi. Sen jälkeen klikkaa harmaata painiketta jossa lukee "Further options". Siirryt sivulle jolla voit täsmentää hakuasi. Syötä nyt ensin lähtö- ja saapumiskaupunkiesi nimet. Noin sivun puolivälissä on kohta "Stopover". Paina sen vieressä olevaa painiketta "Add intermediate stops". Syötä kenttään Copenhagen ja valitse Stopoverin kestoksi 01:00 (syötä kaikki numerot). Kun olet valmis, paina alhaalla olevaa "Search"-painiketta. Systeemin pitäisi nyt näyttää ylläoleva reitti aikaisemmalla junalla Tukholmasta.

Tukholma - Berliini välillä on min. kaksi vaihtoa Kööpenhaminassa ja Hampurissa. Tällä hetkellä Tukholma - Kööpenhamina junat eivät kulje rajan yli vaan junaa vaihdetaan myös Malmössä.

Tanskassa on myös ratatöitä 2.8.2021 asti jolloin tämä reitti käyttää junabusseja tai muita vaihtoehtoisia kulkuvälineitä.

Pääset Tukholmasta Kööpenhaminaan helposti myös muilla junavuoroilla jos haluat esimerkiksi pysähtyä matkalla Tanskassa. Näet kaikki Tukholma - Kööpenhamina junat Resrobotin sivuilta tästä ja voit ostaa liput välille Tukholma - Kööpenhamina joko SJ:n tai Snälltågetin sivuilta. Huom! Joinain päivinä matka-aika Berliiniin on tunnin pidempi Hampuri - Berliini yhteydestä johtuen.

Tukholman satamasta Viking Linen terminaalista pääset helpoiten Tukholman päärautatieasemalle joko kävellen (n. 3 km), bussilla nro. 53 (43 SEK puhelinsovelluksella), taksilla tai Viking Linen omalla bussilla (6 €)
Uudella Snälltogetin yöjunalla Tukholmasta BerliiniinSnälltoget alkoi kesällä 2021 operoimaan uutta yöjunaa Tukholman ja Berliinin välillä Tanskan kautta. Junan lähtöaika ei kuitenkaan sovi kovin hyvin laivojen saapumisaikoihin. Jos kuitenkin haluat vaikkapa viettää päivän Tukholmassa ja lähteä illalla Saksaa kohti niin yöjuna voi olla mielenkiintoinen vaihtoehto.

Juna ei liikennöi ympäri vuoden kaikkina päivinä - katso lisätiedot junan liikennöintipäivistä tästä. Liput yöjunaan saat Snälltogetin sivuilta.

Lähtöaika Tukholmasta on 16:20 ja saapuminen Hampuriin 5:31, Berliiniin 08:52 (sunnuntaisin saapuminen Hampuri 9:02 ja Berliini 12:24).

Yöjunaan myydään normaaleja istumapaikkoja, enemmän makuuasentoon käännettäviä istumapaikkoja sekä kokonaisia makuuhyttejä. Hytin hinta on n. 390 € ja siihen mahtuu kuusi ihmistä. Yksittäisiä hyttipaikkoja ei ilmeisesti tällä hetkellä ole mahdollista ostaa.


Vaihtoehtoinen reitti päivälaivalla ja yöjunalla


Turku - Tukholma - Kööpenhamina - Hampuri/Berliini

Matka-aika: n. 1 pv 11 h

Matkan hinta alk.: n.


Mobiililaitteella selaat taulukkoa kätevästi pyyhkäisemällä sivusuunnassa tai kääntämällä mobiililaitteesi poikittain.

Väli Liput Lähtö Saap. Hinta alk. €
 Turku - Tukholma Viking Line 08:45 18:55 14
  Tukholma - Kööpenhamina SJ 23:09 06:49-07:36 48
  Kööpenhamina - Hampuri/Berliini Deutsche Bahn 08:52-9:10 13:50-14:13 (Ham.) / 16:20-16:56 (Ber.) 38

Tukholmasta lähtevä yöjuna ei kulje joka lauantai. Yöjunan hinta on vuodepaikalla. Tukholma - Kööpenhamina välillä vaihdetaan junaa yleensä Lundissa (juna saapuu Lundiin yleensä 5:40-06:36) tai Malmössä.

Säästöreitti, alk.

Saksaan pääsee tarvittaessa todella halvalla busseilla Baltian kautta - jos haluat minimoida lippujen hinnat eikä yhtenäinen matkustaminen tai yöbussit haittaa sinua, niin katso seuraavat yhteydet:

Helsinki - Tallinna, aamulla, Laevapiletid.ee, alk. 10
Tallinna - Varsova, 13:00->05:55, Ecolines, alk. 20
Varsova - Berliini, aamulla, Flixbus, alk. 12


Matka-aika: n. 1 pv 8 h

Tallinnaan pääsee joskus halvimmalla ottamalla Tallink Siljan laivan yön yli, hytin saa usein 10-30 eurolla ja siinä voi matkustaa neljä henkilöä.

Saksan sisällä liikkuminen

Saksassa on erittäin laaja juna- ja bussiverkosto sekä toimiva joukkoliikenne kaupungeissa. Katso mm.:

Deutsche Bahn
Eurolines
Flixbus

Kaupunkien omat joukkoliikenneyhteydet löydät helpoiten Googlettamalla, esim. "Berlin public transport".

Ympäristöystävällisin valinta

Jos haluat pienentää matkasi hiilijalanjälkeä niin laivalla Ruotsin kautta matkustaessa kannattaa suosia Viking Linen iltalähtöä Turusta joka liikennöidään Viking Grace-laivalla. Viking Gracessa on roottoripurje ja se on myös ainoa itämerellä toimiva laiva joka kulkee 100% LNG-kaasulla.

Jos haluat välttää laivoja niin vaihtoehdoiksi jää joko Kemi - Luleå - Tukholma juna- ja bussiyhteys tai vaihtoehtoisesti Pietarin/Moskovan kautta matkustaminen junalla.

Katso lisätiedot sivulta "Lähtö Suomesta"
Paluumatkan suunnittelu

Katso vinkit ja ohjeet paluumatkan suunnitteluun tästä:

Paluu Suomeen Ruotsin kautta

Paluu Suomeen Baltian kautta