maata pitkin matkustaminen Montenegroon tai Albaniaan

Montenegro & Albania

Reitit päivitetty 2.3.2020

Jatkamme reittien päivityksiä jälleen kun matkustustilanne normalisoituu nykyisestä. Muista tarkistaa eri maiden matkustusrajoitukset ja säännöt jos lähdet reissuun.

Nopein junareitti Suomesta Montenegroon tai Albaniaan Saksan, Itävallan, Kroatian ja Serbian kautta - lähtö aamulla Turusta


Tällä reitillä suosittelemme yöpymistä Belgradissa ja päiväjunan ottamista Montenegroon - junareitti Belgradista Montenegroon on yksi Euroopan kauneimmista ja se sisältää huikeat 254 tunnelia ja 435 siltaa! Jos sinulla on kuitenkin kiire, voit lähteä Belgradista samana päivänä edullisella yöjunalla Montenegroon.Turku - Tukholma - Kööpenhamina - München - Zagreb - Belgrad - Podgorica/Bar

Matka-aika: n. 3 pv (yöjunalla Montenegroon) - 3 pv 11 h (yöpyminen Belgradissa - päiväjuna Montenegroon)

Matkan hinta alk.: n.


Mobiililaitteella selaat taulukkoa kätevästi pyyhkäisemällä sivusuunnassa tai kääntämällä mobiililaitteesi poikittain.

Väli Liput Lähtö Saap. Hinta alk. €
 Turku - Tukholma Viking Line 08:45 18:55 14
  Tukholma - Kööpenhamina SJ 23:09 06:49-07:36 48
  Kööpenhamina - München Deutsche Bahn 08:52-09:10 20:42 57
  München - Zagreb ÖBB 23:20-23:40 08:35-08:36 49
  Zagreb - Belgrad (Beograd Centar) Asemalta 11:03 17:42-18:07 19
  Belgrad (TOPČIDER) - Podgorica / Bar Asemalta (Aikataulu)

09:00

21:10

18:55

07:06

24

Zagreb - Belgrad ja Belgrad - Montenegro välin junalippuja ei tietääksemme voi mitenkään ostaa kuin paikan päältä. Netistä lukemiemme tietojen mukaan ne ovat kuitenkin edullisia asemalta ostettuna ja junassa pitäisi olla aina tilaa. Vuodepaikka yöjunaan Belgradista Montenegroon maksaa n. 6-15€ enemmän vuodepaikasta riippuen.

Pääset samalla junalla Belgradista myös Montenegron rannikolle Bariin asti - matka aika Bariin on n. tunnin pidempi.Belgradissa sinun tulee vaihtaa juna-asemaa Beograd Centarista -> Topciderin juna-asemalle. Matka on n. 3,5km joten sen voi helposti vaikka kävellä - katso reitti tästä


Tukholman satamasta Viking Linen terminaalista pääset helpoiten Tukholman päärautatieasemalle joko kävellen (n. 3 km), bussilla nro. 53 (43 SEK puhelinsovelluksella), taksilla tai Viking Linen omalla bussilla (6 €)
Jatko Albaniaan Montenegrosta


Pääset helposti Montenegron pääkaupungista Podgoricasta Tiranaan bussilla - junia kaupunkien välillä ei liikennöi.


Podgorica - Tirana

Mobiililaitteella selaat taulukkoa kätevästi pyyhkäisemällä sivusuunnassa tai kääntämällä mobiililaitteesi poikittain.

Väli Liput Lähtö Saap. Hinta alk. €
   Podgorica - Tirana Busticket4.me

10:00

13:00

13:50

17:45

15

Suomesta Montenegroon Baltian kautta - Yöpyminen Kaunasissa - Yöjuna Varsovasta


Belgradiin pääsee vuonna 2019 ratatöistä johtuen junalla ainoastaan Kroatian kautta - Budapestista normaalisti kulkeva juna ei liikennöi - joten vaihtoehdoksi jää bussi Budapestista Belgradiin.


Tällä reitillä suosittelemme yöpymistä Belgradissa ja päiväjunan ottamista Montenegroon - junareitti Belgradista Montenegroon on yksi Euroopan kauneimmista ja se sisältää huikeat 254 tunnelia ja 435 siltaa! Jos sinulla on kuitenkin kiire, voit lähteä Belgradista samana päivänä edullisella yöjunalla Montenegroon.Helsinki - Tallinna - Riika - Kaunas - Varsova - Budapest - Belgrad - Podgorica/Bar

Matka-aika: n. 2 pv 22 h (yöjunalla Montenegroon) - 3 pv 9 h (yöpyminen Belgradissa - päiväjuna Montenegroon)

Matkan hinta alk.: n.


Mobiililaitteella selaat taulukkoa kätevästi pyyhkäisemällä sivusuunnassa tai kääntämällä mobiililaitteesi poikittain.

Väli Liput Lähtö Saap. Hinta alk. €
 Helsinki - Tallinna Laevapiletid (usein halvempi) tai Viking Line 10:30 13:00-13:15 14
  Tallinna - Kaunas Luxexpress 15:00 23:20 27
  Kaunas - Varsova Luxexpress 08:35 14:20 9
  Varsova - Budapest Asemalta / Polrail* 18:48-19:50 08:35 73
  Budapest - Belgrad Flixbus 12:00 18:00 19
  Belgrad (TOPČIDER) - Podgorica / Bar Asemalta (Aikataulu)

09:00

21:10

18:55

07:06

24

* Huom! Puolan rautatiet eivät jostain syystä myy kansainvälisiä lippuja nettikaupastaan Puolasta lähteviin juniin. Ne pitää aina ostaa asemalta - Polrail on palvelu jonka kautta voit ostaa liput netistä, he käyvät silloin ostamassa liput paikan päältä ja voit noutaa ne juna-asemalta saapuessasi Varsovaan. Palvelu toimii hyvin mutta se ei luonnollisesti ole ilmainen. Voit hyvin myös saapua asemalle ja ostaa liput vasta saapuessasi - silloin on toki pieni riski että juna on täynnä. Varsova - Budapest yöjunan hinta asemalta ostettuna on netistä lukemiemme tietojen mukaan n. 40-50 € mutta tieto saattaa olla vanhentunutta. Polrailin kautta ostettuna liput maksavat alk. 73 €. Hinnat ovat 6-hengen jaetussa hytissä makuupaikalla, "Couchette"-luokassa.


Voit myös ottaa halutessasi bussin Varsovasta Budapestiin esim. Flixbussilta - hinta n. 10-25 €


Belgrad - Montenegro välin junalippua ei tietääksemme voi mitenkään ostaa kuin paikan päältä. Netistä lukemiemme tietojen mukaan se on kuitenkin edullinen asemalta ostettuna ja junassa pitäisi olla aina tilaa. Vuodepaikka yöjunaan Belgradista Montenegroon maksaa n. 6-15 € enemmän vuodepaikasta riippuen.

Pääset samalla junalla Belgradista myös Montenegron rannikolle Bariin asti - matka aika Bariin on n. tunnin pidempi.


Belgradissa sinun tulee vaihtaa juna-asemaa Belgrad Centerista -> Topciderin juna-asemalle. Matka on n. 3,5 km joten sen voi helposti vaikka kävellä - katso reitti tästä


Kaunaksen linja-autoaseman läheisyydessä on hinta-laatusuhteeltaan todella hyviä yöpymispaikkoja - katso esim. Magnus Hotel. Voit katsoa muut Kaunasin linja-autoaseman läheisyydessä olevat hotellit tästä.

Tallinnan satamasta Tallinnan bussiasemalle pääset helposti kävellen (2,6 km), bussilla numero 2 (20 min) tai vaikkapa taksilla.

Hyvä tietää matkasta

Matkustaessa Tukholman kautta yölaivalla sinulla on mukavasti aikaa aamiaiseen Tukholmassa. Tukholmassa ainakin päärautatieaseman läheisyydessä on kahviloita jotka avaavat aikaisin aamulla.

Jos taas reissaat päivälaivalla niin sinulla on useita tunteja aikaa syödä maittava illallinen missä vain Tukholman keskustassa.

Mahdollisiin yöjuniin Euroopassa kannattaa ostaa mukaan eväitä ja juotavaa - niissä ei aina ole ravintolavaunua.

Jos haluat lippusi mahdollisimman edullisesti, kannattaa ne hankkia aikaisin. Voit lukea lisää sivulta Lippujen osto/UKK.

Montenegron ja Albanian sisällä liikkuminen

Montenegrossa ja Albaniassa on kohtalainen juna- ja bussiverkosto sekä joukkoliikenne kaupungeissa. Katso mm.:

Montenegro Railways (Montenegron junat)
Albanian Railways (Albanian junat)
https://busticket4.me (Hakukone busseihin Balkanilla)

Kaupunkien omat joukkoliikenneyhteydet ja kartat löydät helpoiten Googlettamalla, esim. "Tirana public transport".

Ympäristöystävällisin valinta

Jos haluat pienentää matkasi hiilijalanjälkeä niin laivalla Ruotsin kautta matkustaessa kannattaa suosia Viking Linen iltalähtöä Turusta joka liikennöidään Viking Grace-laivalla. Viking Gracessa on roottoripurje ja se on myös ainoa itämerellä toimiva laiva joka kulkee 100% LNG-kaasulla.

Jos haluat välttää laivoja niin vaihtoehdoiksi jää joko Kemi - Luleå - Tukholma juna- ja bussiyhteys tai vaihtoehtoisesti Pietarin/Moskovan kautta matkustaminen junalla.

Katso lisätiedot sivulta "Lähtö Suomesta"
Paluumatkan suunnittelu

Katso vinkit ja ohjeet paluumatkan suunnitteluun tästä:

Paluu Suomeen Ruotsin kautta

Paluu Suomeen Baltian kautta