maata pitkin Tanskaan

Tanska

Reitit päivitetty 19.7.2019

Suositeltu reitti Suomesta Tanskaan - yölaiva Turusta - junalla Kööpenhaminaan


 Sekä Ruotsin että Tanskan rautateillä tehdään kesällä paljon ratatöitä joiden vuoksi näiden maiden kautta meneville reiteillä voi olla häiriöitä, matka-aikojen pidentymistä ja lippujen ostaminen voi hankaloitua. Pahoittelemme ratatöiden aiheuttamaa häiriötä sivuston reitteihin varsinkin huhtikuusta elokuuhun.

Voit tarvittaessa kokeilla reitin pilkkomista osiin, Baltian kautta matkustamista tai vaihtoehtoisesti bussin ottamista Tanskaan/Saksaan asti Ruotsista. Bussilippuja voit katsoa mm. Flixbussilta.

Huomioi että kesän aikana monet Tukholman junat lähtevät Stockholm Södrasta. Stockholm Södraan pääsee helposti Viking Linen terminaalista kävelemällä (2 km) tai yleisillä.


Turku - Tukholma - Kööpenhamina

Matka-aika: n. 17h

Matkan hinta alk.: n.

Mobiililaitteella selaat taulukkoa kätevästi pyyhkäisemällä sivusuunnassa tai kääntämällä mobiililaitteesi poikittain.

Väli Liput Lähtö Saap. Hinta alk. €
 Turku - Tukholma Viking Line 20:55 06:30 46
  Tukholma - Kööpenhamina SJ 08:23-08:26 13:32-14:08 18

Näet kaikki Tukholma - Kööpenhamina junat Resrobotin sivuilta tästä ja voit ostaa liput välille Tukholma - Kööpenhamina joko SJ:n tai Snälltågetin sivuilta

Tukholman satamasta Viking Linen terminaalista pääset helpoiten Tukholman päärautatieasemalle joko kävellen (n. 3 km), bussilla nro. 53 (43 SEK puhelinsovelluksella), taksilla tai Viking Linen omalla bussilla (6 €)

Huom! Pääset matkaan myös

Vaihtoehtoinen reitti yöjunalla


Turku - Tukholma - Kööpenhamina

Matka-aika: n. 24h

Matkan hinta alk.: n.

Mobiililaitteella selaat taulukkoa kätevästi pyyhkäisemällä sivusuunnassa tai kääntämällä mobiililaitteesi poikittain.

Väli Liput Lähtö Saap. Hinta alk. €
 Turku - Tukholma Viking Line 08:45 18:55 14
  Tukholma - Kööpenhamina SJ 22:11/23:09 07:08-07:48 48

Tukholmasta lähtevä yöjuna ei kulje joka lauantai. Yöjunan hinta on vuodepaikalla. Tukholma - Kööpenhamina välillä vaihdetaan junaa yleensä Lundissa (saapuminen Lundiin klo 06:36). Kesän 2019 ratatöistä johtuen joidenkin päivien reitit vaihtavat junaa jo Hässleholmissa 05:44.

Islantiin/Färsaarille matkustaminen maata pitkin


Tanskan Hirtshalssin kautta pääsee laivalla Färsaarien kautta Islantiin - reittiä liikennöidään 1-2 kertaa viikossa Smyrillinen laivalla. Laivamatka kestää n. 2-3 päivää ja maksaa n. 160-300€ per suunta (Islantiin) sesongista riippuen. Hirtshalssiin pääsee Kööpenhaminasta junalla - katso liput DSB:n sivuilta. Myös Norjan Kristiansandista pääsee Hirtshalssiin lautalla.

Kannattaa huomioida että merenkäynti reitillä voi ajoittain olla kovaa - jos kärsit helposti matkapahoinvoinnista niin kannattaa ottaa mukaan lääkkeet sen hoitoon.

Islantiin ei tietojemme mukaan liikennöi mikään muu laivayhtiö.

Hyvä tietää matkasta

Matkustaessa Tukholman kautta yölaivalla sinulla on mukavasti aikaa aamiaiseen Tukholmassa. Tukholmassa ainakin päärautatieaseman läheisyydessä on kahviloita jotka avaavat aikaisin aamulla.

Jos taas reissaat päivälaivalla niin sinulla on useita tunteja aikaa syödä maittava illallinen missä vain Tukholman keskustassa.

Mahdollisiin yöjuniin Euroopassa kannattaa ostaa mukaan eväitä ja juotavaa - niissä ei aina ole ravintolavaunua.

Jos haluat lippusi mahdollisimman edullisesti, kannattaa ne hankkia aikaisin. Voit lukea lisää sivulta Lippujen osto/UKK.

Tanskan sisällä liikkuminen

Tanskassa on hyvä juna- ja bussiverkosto sekä toimiva joukkoliikenne kaupungeissa. Katso mm.:

Rejseplanen.dk (hakukone Tanskan julkisiin)
DSB (Tanskan junat)
Flixbus
Gomore (kimppakyydit autolla)

Kaupunkien omat joukkoliikenneyhteydet löydät helpoiten Googlettamalla, esim. "Copenhagen public transport".

Ympäristöystävällisin valinta

Jos haluat pienentää matkasi hiilijalanjälkeä niin kannattaa laivayhteyttä käyttäessä suosia Viking Linen iltalähtöä Turusta joka liikennöidään Viking Grace laivalla. Viking Graceen on asennettu roottoripurje pienentämään päästöjä ja se on myös ainoa itämerellä toimiva laiva joka kulkee 100% LNG-kaasulla.

Jos kuitenkin haluat ympäristösyistä välttää laivoja niin vaihtoehdoiksi jää joko Kemi - Luleå - Tukholma juna- ja bussiyhteys tai vaihtoehtoisesti Pietarin/Moskovan kautta matkustaminen junalla.

Katso lisätiedot sivulta "Lähtö Suomesta"