maata pitkin Tsekkiin

Tšekki

Reitit päivitetty 27.2.2020

Jatkamme reittien päivityksiä jälleen kun matkustustilanne normalisoituu nykyisestä. Muista tarkistaa eri maiden matkustusrajoitukset ja säännöt jos lähdet reissuun.

Turusta Prahaan yölaivalla ja yöpymisellä Berliinissä/Hampurissa


Turku - Tukholma - Kööpenhamina - Hampuri - Berliini - Praha

Matka-aika: n. 1 pv 16 h

Matkan hinta alk.: n. € + yöpyminen Saksassa


Mobiililaitteella selaat taulukkoa kätevästi pyyhkäisemällä sivusuunnassa tai kääntämällä mobiililaitteesi poikittain.

Väli Liput Lähtö Saap. Hinta alk. €
 Turku - Tukholma Viking Line 20:55 06:30 42
  Tukholma - Hampuri/Berliini Deutsche Bahn 08:21-08:26 19:51-20:37 Hamp. / 22:23-22:25 Berl. 57
  Berliini - Praha Deutsche Bahn

06:56-07:16

08:59-09:16

11:26-11:36

13:26

20

Huom! Tukholma - Praha junaliput näille vuoroille saa usein hieman halvemmalla (alk. 69,90 € koko matkalle) ostamalla ne yhdelle lipulle - DB:n lipunostosysteemissä on mahdollista täsmentää lippuun esim. 10 tunnin välipysähdys Berliinissä/Hampurissa tai muussa kaupungissa. Näin voit ostaa matkan yhdelle lipulle usein halvemmalla ja silti viettää yön tai kaksi haluamassasi kaupungissa. .


Lippukuluissa on mahdollista säästää tuntuvasti käyttämällä Deutsche Bahnin lipunostosysteemin välipysähdys-ominaisuutta (Stopover). Yhdelle lipulle voi täsmentää yksi tai kaksi välipysähdystä jotka kestävät max. 48 tuntia. Tämä on erittäin hyödyllinen ominaisuus yöpymiseen kaupungeissa tai jos haluat tutustua johonkin kaupunkiin matkan varrella muutaman päivän ajan.

Saat reittisi aikataulun välipysähdyksellä syöttämällä ensin normaalisti Deutsche Bahnin etusivulle lähtö- ja saapumiskaupunkiesi nimet sekä matkustuspäiväsi. Älä kuitenkaan hae aikatauluja heti, vaan klikkaa harmaata painiketta jossa lukee "Further options". Siirryt sivulle jolla voit täsmentää hakuasi. Noin sivun puolivälissä on kohta "Stopover". Paina sen vieressä olevaa painiketta "Add intermediate stops". Valitse haluamasi määrä välipysähdyksiä haluamissasi kaupungeissa ja valitse välipysähdyksien kesto (syötä kesto muodossa HH:MM - esim. 11:00). Kun olet valmis, paina alhaalla olevaa "Search"-painiketta.

On usein helpointa selvittää ensin haluamasi junavuorot jokaiselle välille normaalilla haulla. Kun tiedät haluamasi junavuorot, on välipysähdys-toiminnon käyttö helpompaa kun tiedät tarkalleen välipysähdyksesi keston. Jos saavut esim. Tukholmasta Hampuriin klo. 20:02 ja junasi seuraavana päivänä lähtee 07:29, saat tämän vaihtoehdon helposti näkyviin täsmentämällä 11 tunnin välipysähdyksen Hampurissa.

Välipysähdys-sivulle pääsee myös normaalista matkahausta painamalla "Change other data"-painiketta.


Tämä reitti on suunniteltu yöpymiseen Berliinissä. Juna-aseman lähellä voit yöpyä edullisesti esim. Arte Luise Kunsthotellissa. Voit katsoa kätevästi kaikki Berliinin rautatieaseman lähettyvillä sijaitsevat hotellit tästä.


Jos haluat Berliinin sijaan yöpyä Hampurissa niin juna-aseman lähellä saa edullisesti hyvän tason majoitusta, esim. Generator Hostellista. Voit katsoa Hampurin rautatieaseman lähettyvillä olevat hotellit tästä.


Tukholman satamasta Viking Linen terminaalista pääset helpoiten Tukholman päärautatieasemalle joko kävellen (n. 3 km), bussilla nro. 53 (43 SEK puhelinsovelluksella), taksilla tai Viking Linen omalla bussilla (6 €)


Turusta Prahaan päivälaivalla ja Ruotsin yöjunalla - lähtö aamulla Turusta


Turku - Tukholma - Kööpenhamina - Hampuri - Berliini - Praha

Matka-aika: n. 1 pv 14 h

Matkan hinta alk.: n.

Mobiililaitteella selaat taulukkoa kätevästi pyyhkäisemällä sivusuunnassa tai kääntämällä mobiililaitteesi poikittain.

Väli Liput Lähtö Saap. Hinta alk. €
 Turku - Tukholma Viking Line 08:45 18:55 14
  Tukholma - Kööpenhamina SJ 23:09 06:49-07:36 48
  Kööpenhamina - (Hampuri) - Praha Deutsche Bahn 08:52-09:10 21:26-21:36 39

Tukholmasta lähtevä yöjuna ei kulje joka lauantai. Yöjunan hinta on vuodepaikalla. Tukholma - Kööpenhamina välillä vaihdetaan junaa yleensä Lundissa (juna saapuu Lundiin yleensä 5:40-06:36) tai Malmössä.


Tukholman satamasta Viking Linen terminaalista pääset helpoiten Tukholman päärautatieasemalle joko kävellen (n. 3 km), bussilla nro. 53 (43 SEK puhelinsovelluksella), taksilla tai Viking Linen omalla bussilla (6 €)

Suomesta Tšekkiin Tallinnan ja Baltian kautta


Baltian kautta on useita yhteyksiä Prahaan mutta mikään niistä ei valitettavasti ole täysin optimaalinen aikataulujen takia. Jos lähdet Baltian kautta Tšekkiin niin suosittelemme lämpimästi pysähtymään matkalla yöksi tai kahdeksi ja nukkumaan mukavasti kunnon sängyssä.

Voit valita kolmesta reitistä - halvin "säästöreitti" löytyy alempaa sivulta.
Yö Tallinnassa - bussilla Varsovaan - aamujunalla Prahaan


Helsinki - Tallinna - Riika - Varsova - Praha

Matka-aika: n. 1 pv 22 h

Matkan hinta alk.: n. € + yöpymiset


Mobiililaitteella selaat taulukkoa kätevästi pyyhkäisemällä sivusuunnassa tai kääntämällä mobiililaitteesi poikittain.

Väli Liput Lähtö Saap. Hinta alk. €
 Helsinki - Tallinna Laevapiletid (usein halvempi) tai Viking Line 20:30 23:00 12
  Tallinna - Varsova Ecolines 08:00 23:20 20
  Varsova - Praha Asemalta tai Polrail.com 08:47-09:05 17:23-17:40 25

Huom! Puolan rautatiet eivät jostain syystä myy kansainvälisiä lippuja nettikaupastaan Puolasta lähteviin juniin. Ne pitää aina ostaa asemalta - Polrail on palvelu jonka kautta voit ostaa liput netistä, he käyvät silloin ostamassa liput paikan päältä ja voit noutaa ne postikonttorista saapuessasi Varsovaan. Palvelu toimii hyvin mutta se ei luonnollisesti ole ilmainen. Saat liput luultavasti paljon halvemmalla ja aivan yhtä helposti asemalta - Polrailin lippu Varsova - Praha välin aamujunalle on n. 68 €. Saat sen mitä luultavammin alle 30€ asemalta. Jos juna on täynnä tms. voit aina ottaa tarvittaessa bussin esim. Flixbussilta - niitä on päivän mittaan useita.Bussilla Varsovaan - yö Kaunasissa - yöjunalla Prahaan


Helsinki - Tallinna - Riika - Kaunas - Varsova - Praha

Matka-aika: n. 1 pv 22 h

Matkan hinta alk.: n. € + yöpymiset


Mobiililaitteella selaat taulukkoa kätevästi pyyhkäisemällä sivusuunnassa tai kääntämällä mobiililaitteesi poikittain.

Väli Liput Lähtö Saap. Hinta alk. €
 Helsinki - Tallinna Laevapiletid (usein halvempi) tai Viking Line 10:30 13:00-13:15 14
  Tallinna - Kaunas Luxexpress 15:00 23:20 27
  Kaunas - Varsova Luxexpress 08:35 14:20 9
  Varsova - Praha Asemalta / Polrail.com 18:48-19:50 07:31-07:56 83

Huom! Puolan rautatiet eivät jostain syystä myy kansainvälisiä lippuja nettikaupastaan Puolasta lähteviin juniin. Ne pitää aina ostaa asemalta - Polrail on palvelu jonka kautta voit ostaa liput netistä, he käyvät silloin ostamassa liput paikan päältä ja voit noutaa ne postikonttorista saapuessasi Varsovaan. Palvelu toimii hyvin mutta se ei luonnollisesti ole ilmainen. Voit hyvin myös saapua asemalle ja ostaa liput vasta saapuessasi - silloin on toki pieni riski että juna on täynnä. Varsova - Praha yöjunan hinta asemalta ostettuna on netistä lukemiemme tietojen mukaan n. 40-65€ mutta tieto saattaa olla vanhentunutta.
Säästöreitti, alk.

Tšekkiin pääsee tarvittaessa todella edullisesti busseilla Baltian ja Varsovan kautta - jos haluat minimoida lippujen hinnat eikä yhtenäinen matkustaminen tai yöbussit haittaa sinua, niin katso seuraavat yhteydet:

Helsinki - Tallinna, aamulla, Laevapiletid.ee, alk. 10
Tallinna - Varsova, 13:00->05:55, Ecolines, alk. 20
Varsova - Praha, useita aikoja, Ecolines/Flixbus, alk. 9/12 €


Matka-aika: n. 1 pv 10 h

Tallinnaan pääsee joskus halvimmalla ottamalla Tallink Siljan laivan yön yli, hytin saa usein 10-30 eurolla ja siinä voi matkustaa neljä henkilöä.

Tšekin sisällä liikkuminen

Tšekissä on hyvät juna- ja bussiverkostot sekä toimiva joukkoliikenne kaupungeissa. Katso mm.:

České dráhy (Tšekin junat)
Idnes.cz (hakukone Tsekin julkisiin)
Regiojet (Toinen hakukone)
Flixbus (bussit - myös muualle Eurooppaan)
Blablacar (kimppakyydit autolla)

Kaupunkien omat joukkoliikenneyhteydet ja kartat löydät helpoiten Googlettamalla, esim. "Prague public transport".

Ympäristöystävällisin valinta

Jos haluat pienentää matkasi hiilijalanjälkeä niin laivalla Ruotsin kautta matkustaessa kannattaa suosia Viking Linen iltalähtöä Turusta joka liikennöidään Viking Grace-laivalla. Viking Gracessa on roottoripurje ja se on myös ainoa itämerellä toimiva laiva joka kulkee 100% LNG-kaasulla.

Jos haluat välttää laivoja niin vaihtoehdoiksi jää joko Kemi - Luleå - Tukholma juna- ja bussiyhteys tai vaihtoehtoisesti Pietarin/Moskovan kautta matkustaminen junalla.

Katso lisätiedot sivulta "Lähtö Suomesta"
Paluumatkan suunnittelu

Katso vinkit ja ohjeet paluumatkan suunnitteluun tästä:

Paluu Suomeen Ruotsin kautta

Paluu Suomeen Baltian kautta