paluu suomeen Ruotsin kautta

Paluu Suomeen

Ruotsin kautta

Jatkamme reittien päivityksiä jälleen kun matkustustilanne normalisoituu nykyisestä. Muista tarkistaa eri maiden matkustusrajoitukset ja säännöt jos lähdet reissuun.

Paluu Suomeen Ruotsin kautta onnistuu hyvin sekä yölaivalla että päivälaivalla Tukholmasta Turkuun. Tukholman rautatieasemalta laivaan nousuun kannattaa varata n. 2 tuntia vaihtoaikaa mahdollisten myöhästymisien varalta.

Paluumatka kannattaa käytännössä aina ajoittaa niin että olet Tanskassa tai Malmön lähistöllä illalla. Voit yöpyä Tanskassa/Malmössä ja jatkaa seuraavana päivänä Tukholmaan ja yölaivalla Turkuun tai ottaa Kööpenhaminasta junan yön yli Tukholmaan jossa pääset nukkumaan makuuvaunussa Malmö - Tukholma välillä ja matkustat päivälaivalla Turkuun.

Alempaa sivulta löydät lisäohjeita Kööpenhaminaan/Tanskaan saapumiseen eri puolilta Eurooppaa.

Kööpenhaminassa yövyt mukavasti aivan rautatieaseman vieressä mm. Annex Copenhagenissa tai City Hotel Nebossa. Jos haluat mahdollisimman edullisen majoituksen niin kannattaa katsoa Copenhagen Backpackers Hostellin dormitoryt. Voit katsoa kaikki Kööpenhaminan rautatieaseman lähellä olevat hotellit tästä.

Voit toki yhtä hyvin yöpyä Kööpenhaminan sijaan vaikkapa Fredericiassa, Odensessa, Roskildessä tai vaikkapa Malmössä.Reitti Kööpenhaminasta Turkuun yölaivalla - lähtö aamulla Kööpenhaminasta


Kööpenhamina - Tukholma - Turku

Matka-aika: n. 18 h

Matkan hinta alk.: n.


Mobiililaitteella selaat taulukkoa kätevästi pyyhkäisemällä sivusuunnassa tai kääntämällä mobiililaitteesi poikittain.

Väli Liput Lähtö Saap. Hinta alk. €
  Kööpenhamina - Tukholma SJ 12:01-12:23 17:36-18:03 23
 Tukholma - Turku Viking Line 20:00 07:35 50

Kööpenhaminasta pääsee aikaisemmillakin vuoroilla Tukholmaan - katso aikataulut SJ:n sivuilta.
Reitti Kööpenhaminasta Turkuun yöjunalla ja päivälaivalla - lähtö illalla Kööpenhaminasta


Kööpenhamina - Malmö - Tukholma - Turku

Matka-aika: n. 22 h

Matkan hinta alk.: n.


Mobiililaitteella selaat taulukkoa kätevästi pyyhkäisemällä sivusuunnassa tai kääntämällä mobiililaitteesi poikittain.

Väli Liput Lähtö Saap. Hinta alk. €
  Kööpenhamina - Tukholma SJ 21:07-21:27 05:55 52
 Tukholma - Turku Viking Line 07:45 19:50 14

Tällä yhteydellä vaihdetaan Malmö - Tukholma yöjunaan Malmössä tai Lundissa - yöjuna ei aina kulje lauantaisin. Reitin hinta on makuuvaunupaikalla.


Kööpenhaminaan matkustaminen eri puolilta Eurooppaa


Belgia, Hollanti, Ranska, Luxemburg, Iso-Britannia & Irlanti


Brysselistä, Amsterdamista, Pariisista ja Luxembourgista ehdit yleensä hyvin yhden päivän aikana Kööpenhaminaan illaksi - katso itsellesi sopivat junavuorot ja osta liput Deutsche Bahnin sivuilta.

Iso-Britanniasta ja Irlannista matkustaessa Suomeen kannattaa harkita matkan suunnittelua niin että vietät yhden yön paluumatkalla esim. Brysselissä, Amsterdamissa, Bremenissä, Hampurissa tai muualla matkan varrella. Lontoosta pääsee kyllä Kööpenhaminaan asti yleensä yhdessä päivässä mutta saavut niin myöhään että joudut yöpymään Kööpenhaminassa - matkustuspäivästä tulee silloin myös n. 15 tunnin mittainen. Katso sopivat junavuorot ja liput Trainlinen sivuilta.
Espanja, Portugali ja Andorra


Espanjasta, Portugalista ja Andorrasta matkustaessa kannattaa yleensä yöpyä Ranskassa, Belgiassa tai Hollannissa matkalla.

Portugalista tullessa kannattaa harkita yöjunaa Lissabonista (Lisboa) Hendayeen (Hendaya) - juna lähtee mukavasti Lissabonista 21.25 ja saapuu Hendayeen 11.33 josta pääset helposti saman päivän aikana mm. Pariisiin, Brysseliin tai Amsterdamiin Ranskan junilla.

Toinen vaihtoehto Portugalista tullessa on ottaa yöjuna Lissabonista Madridiin ja jatkaa seuraavana päivänä Barcelonaan ja Pariisiin. Hendayen reitti on kuitenkin nopeampi Portugalista tullessa.

Espanjasta tullessa on usein helpointa tulla Barcelonan kautta Pariisiin. Poikkeuksena on Luoteis-Espanja josta kannattaa yleensä tulla edellä mainitun Hendayen kautta Pariisiin. Junayhteyksiä on päivittäin useita Barcelonasta Pariisiin. Kannattaa katsoa aikatauluja Trainlinen sivuilta.

Andorrasta lähdettäessä kannattaa ottaa Montmantellin aamubussi L’Hospitalet-près-l’Andorre -asemalle josta pääset junalla Pariisiin. Ehdit hyvin aamulla lähtiessäsi illaksi Pariisiin.

Liput kaikkiin näihin yhteyksiin saat helpoiten Trainlinen sivuilta.Sveitsi, Itävalta, Tšekki & Italia


Itävallasta pääsee kyllä yhdessä päivässä Kööpenhaminaan mutta saavut useimmiten myöhään illalla jolloin yöpyminen Kööpenhaminassa on pakollinen. Poikkeuksena on Innsbruckin reitti, josta ehtii Malmö - Tukholma yöjunaan jos lähdet matkaan aamulla viideltä. Matkustuspäivästä tulee kuitenkin hyvin pitkä - n. 14-16 tunnin mittainen. Sveitsin Zürichista ehdit halutessasi hyvin Tukholman yöjunaan jos lähdet aikaisin aamulla. Voit myös pysähtyä matkalla Saksassa nukkumaan yön tai vaihtoehtoisesti ottaa yöjunan Wienistä, Innsbruckista tai Zürichistä Hampuriin ja jatkaa seuraavana päivänä Kööpenhaminaan. Katso päiväliput Deutsche Bahnin sivuilta ja yöjunien liput Sveitsistä tai Itävallasta Hampuriin ÖBB:n sivuilta.

Tšekistä matka-aika Kööpenhaminaan on lyhyempi, n. 13h joten aamulla lähdettäessä olet illalla Kööpenhaminassa tarpeeksi aikaisin jotta voit halutessasi jatkaa suoraan yöjunalla Tukholmaan. Katso liput ja vuorot Deutsche Bahnin sivuilta.

Italiasta tullessa kannattaa yöpyä Saksassa matkalla (esim. München, Nürnberg tai Hannover) tai ottaa yöjuna Zürichista tai Innsbruckista Hampuriin. Päiväliput Veronasta Saksaan tai Innsbruckiin saat Deutsche Bahnin sivuilta. Liput Milanosta Zürichiin SBB:ltä. Yöjunat Zürichistä ja Innsbruckista Hampuriin varataan ÖBB:n sivuilta. Italian sisäiset liput saat Trenitalialta.Puola & Saksa


Puolan Varsovasta tullessa on mahdollista ehtiä Kööpenhaminaan illaksi jos lähdet aikaisin aamulla matkaan. Junayhteydet Puolasta Tanskaan näyttävät kuitenkin tällä hetkellä epäsäännöllisiltä, luultavasti ratatöistä tms. johtuen. Kannattaa katsoa aikatauluja Varsovasta Tanskaan Deutsche Bahnin sivuilta omalle matkustuspäivällesi. Toinen hyvä vaihtoehto on jäädä Tanskan Fredericiaan yöksi, jolloin matkustuspäivä lyhenee ja voit mahdollisesti lähteä myöhäisemmällä junalla Puolasta.

Saksasta pääset Kööpenhaminaan käytännössä mistä päin maata tahansa yhden päivän aikana, katso aikataulut ja osta liput Deutsche Bahnin sivuilta.Slovakia, Unkari, Slovenia & Kroatia


Slovakiasta on joinain päivinä mahdollista ehtiä Tanskaan asti yhden päivän aikana mutta matka on pitkä - 16-18 tunnin mittainen ja joudut heräämään aikaisin aamulla. Yöpyminen matkan varrella Saksassa tai Tšekissä voi olla Slovakiasta palaavalle matkaajalle paras vaihtoehto. Slovakian junat tulevat yleensä joko Nürnbergin ja Hannoverin tai Prahan ja Berliinin kautta. Katso aikataulut ja osta liput Deutsche Bahnin sivuilta.

Unkarista lähtiessä kannattaa yöpyä matkalla Saksassa tai Tšekissä jos et halua nukkua junan penkillä. Sopivia yöpymiskaupunkeja ovat mm. Praha, Dresden, Berlin, Nürnberg ja Hannover sekä muut matkan varrella sijaitsevat kaupungit. Osta liput Unkarista Saksaan/Tšekkiin ja Saksasta/Tšekistä Tanskaan Deutsche Bahnin sivuilta.

Sloveniasta matka-aika Kööpenhaminaan on niin pitkä (n. 18-22h) että kannattaa joko ottaa ÖBB:n yöjuna Ljubljanasta Müncheniin ja jatkaa aamulla Tanskaan tai ottaa Ljubljanasta päiväjuna johonkin Saksan kaupunkiin jossa voit yöpyä ja jatkaa matkaa seuraavana päivänä. Päiväjuna on siitä ylivoimainen että pääset ihailemaan kauniita alppimaisemia. Päiväjunat Sloveniasta Saksaan ja Saksasta Tanskaan näet helpoiten Deutsche Bahnin sivuilta. Yöjuna pitää varata ÖBB:n sivuilta

Kroatiasta Suomeen palatessa kannattaa ottaa joko ÖBB:n yöjuna Zagrebista Müncheniin ja jatkaa siitä aamulla Tanskaan tai ottaa päiväjuna Zagrebista Müncheniin tai Nürnbergiin ja jatkaa yöpymisen jälkeen seuraavana päivänä eteenpäin Tanskaan. Päiväjunassa pääset katselemaan huikeita alppimaisemia. Liput kannattaa ostaa Trainlinen sivuilta - kirjoitushetkellä Deutsche Bahnin oma systeemi ei jostain syystä näytä Zagrebista lähteviä junia.Bosnia & Hertsegovina, Serbia, Montenegro, Albania


Bosniasta ja Serbiasta lähdettäessä on helpointa suunnata ensin Kroatian Zagrebiin ja siitä eteenpäin Müncheniin ja Kööpenhaminaan. Bosnian Sarajevosta pääset helposti Zagrebiin Buscroatian bussilla. Serbian Belgradista taas pääset junalla Zagrebiin (aikataulut näet DB:n sivuilta - liput ostetaan vasta asemalta). Jos lähdet aamulla/päivällä matkaan niin ehdit helposti illalla Zagrebista lähtevään ÖBB:n yöjunaan Müncheniin.

Montenegrosta ja Albaniasta lähdettäessä suosittelemme lämpimästi päiväjunan ottamista Montenegrosta Belgradiin - junamatka on yksi Euroopan kauneimmista. Ota tarvittaessa bussi Albanian Tiranasta Montenegron Podgoricaan Busticket4.me -sivulta. Juna lähtee Montenegron Barista Podgorican kautta Belgradiin. Pääset tämän välin halutessasi myös yöjunalla. Katso junien aikataulut tästä (käytä haussa nimiä: Bar tai Podgorica ja Topčider). Belgradista pääset jatkamaan aamulla matkaa Zagrebiin ja ehdit helposti illalla Zagrebista lähtevään ÖBB:n yöjunaan Müncheniin.

Münchenista ehdit helposti illaksi Tanskaan tai Malmöön kun lähdet aamulla matkaan. Katso aikataulut ja liput Deutsche Bahnin sivuilta.

Pääset kotiin Etelä-Kroatiasta, Montenegrosta tai Albaniasta myös Italian kautta ottamalla lautan Dubrovnikista tai Durresista Italian Bariin (Bari) ja jatkamalla siitä Trenitalian yö-/päiväjunilla Milanoon. Lauttoja voit katsoa mm. Directferries.co.uk -sivulta. Reitti on kuitenkin luultavasti hieman pidempi ja melkein varmasti kalliimpi kuin Serbian kautta matkustaminen. Jos tulet Italian kautta kotiin niin katso ylempää sivulta kohdasta Italia tarkemmat ohjeet Italiasta Kööpenhaminaan.Romania, Moldova, Ukraina


Romaniasta lähdettäessä on helpointa suunnata ensin 17:45 lähtevällä yöjunalla Budapestiin - osta liput CFR Călătorin sivuilta. Saavut Budapestiin aamulla 9:50.

Katso lisätiedot Budapestista jatkamiseen kohdasta Unkari.

Moldovasta ja Ukrainasta tullessa kannattaa ottaa Ukrainan rautateiden yöjuna Kievistä Varsovaan - lippu on ostettavissa nettikaupasta. Pääset Moldovasta Kieviin Busbudin yöbussilla tai vaihtoehtoisesti junalla Odesan kautta Kieviin. Junaliput Odesaan ostetaan asemalta ja Odesa - Kiev välin voit ostaa Ukrainan rautateiden sivuilta. Yöbussi Moldovasta Kieviin on kuitenkin nopeampi kuin junayhteys.

Katso lisätiedot Varsovasta jatkamiseen kohdasta Puola.Kreikka, Bulgaria, Turkki & Makedonia


Kreikasta tullessa nopein (sekä kallein) reitti kotiin on ottaa lautta Igoumenitsasta Brindisiin Grimaldi Linesilta ja jatkaa Brindisistä Trenitalian päivä/yöjunalla Milanoon. Pääset Igoumenitsaan muualta Kreikasta parhaiten bussilla - osta liput asemalta. Katso reitti Italiasta Kööpenhaminaan ylempää sivulta kohdasta Italia.

Toinen, hieman hitaampi mutta edullisempi vaihtoehto Kreikasta tullessa on Sofian ja Belgradin kautta matkustaminen junalla/bussilla. Pääset Kreikan Thessalonikista Sofiaan junalla (katso aikataulut tästä) - osta liput asemalta ja lue alempaa reitistä Sofiasta Belgradiin.

Bulgariasta tullessa kannattaa suunnata ensin Belgradiin. Kesällä 14.6-16.9 Belgradiin pääsee Sofiasta helposti suoralla junalla klo. 9.30 -> 18:18. Muina vuodenaikoina joudut ottamaan hankalamman junayhteyden muutamalla vaihdolla:

Sofia - Dimitrovgrad 9:30 -> 10:30
Dimitrovgrad - Nis 11:25 -> 14:44
Nis - Belgrad 15:50 -> 21:04

Nuku yön yli Belgradissa ja lähde aamulla Belgradista Zagrebiin päiväjunalla jolla ehdit helposti illalla Zagrebista lähtevään ÖBB:n yöjunaan Müncheniin. Sofiasta Zagrebiin asti kaikki liput tulee ostaa asemilta.

Münchenista ehdit helposti illaksi Tanskaan tai Malmöön kun lähdet aamulla matkaan. Katso aikataulut ja liput Deutsche Bahnin sivuilta.

Turkista reitti on sama kuin Bulgariasta, nappaa vain ensin yöjuna (katso aikataulut tästä) tai bussi (ks. Busradar) Istanbulista Sofiaan.

Turkista on mahdollista tulla myös Kreikan ja Italian kautta lautoilla, katso tästä lisätietoa lauttayhteyksistä.

Makedoniasta tullessa kannattaa ottaa Skopjesta suora bussi Belgradiin Busticket4.me -sivustolta, nukkua yö Belgradissa ja jatkaa yllämainitulla reitillä Kroatiaan ja Müncheniin.
Hyvä tietää matkasta

Turusta pääset helposti jatkamaan matkaa VR:n junilla suoraan satamasta - junat lähtevät usein sopivasti n. puolen tunnin päästä laivan saapumisesta. Myös mm. Matkahuollon bussit ja Onnibus lähtevät suoraan satamasta sopivasti laivan saapuessa.

Jos haluat lippusi mahdollisimman edullisesti, kannattaa ne yleensä hankkia aikaisin. Voit lukea lisää sivulta Lippujen osto/UKK.

Ympäristöystävällisin valinta

Jos haluat pienentää matkasi hiilijalanjälkeä niin kannattaa paluumatkaa suunnitellessa käyttää yölaivaa Tukholmasta Turkuun - se liikennöidään Viking Grace laivalla. Viking Graceen on asennettu roottoripurje pienentämään päästöjä ja se on myös ainoa itämerellä toimiva laiva joka kulkee 100% LNG-kaasulla.

Jos kuitenkin haluat ympäristösyistä välttää laivoja niin vaihtoehdoiksi jää Tukholma - Luleå - Kemi juna- ja bussiyhteys tai vaihtoehtoisesti Pietarin/Moskovan kautta matkustaminen junalla.