Maata pitkin matkustaminen Viroon

Viro

Reitit päivitetty 13.1.2020

Jatkamme reittien päivityksiä jälleen kun matkustustilanne normalisoituu nykyisestä. Muista tarkistaa eri maiden matkustusrajoitukset ja säännöt jos lähdet reissuun.

Helsingistä Tallinnaan laivalla - jatko muualle Viroon junalla tai bussilla


Suomesta pääsee Viroon maitse helposti ja halvalla - ota vain lautta Helsingistä Tallinnaan ja jatka tarvittaessa matkaa junalla tai bussilla.


Helsinki - Tallinna

Matka-aika: n. 2 h

Matkan hinta alk.: n.

Mobiililaitteella selaat taulukkoa kätevästi pyyhkäisemällä sivusuunnassa tai kääntämällä mobiililaitteesi poikittain.

Väli Liput Lähtö Saap. Hinta alk. €
 Helsinki - Tallinna Eckerö Line 09:00 11:15 10

Tallinnan satamasta Tallinnan bussiasemalle pääset helposti kävellen (2,6 km), bussilla numero 2 (20 min) tai vaikkapa taksilla.

Vuoroja Tallinnaan on niin monia että kannattaa katsoa itsellesi sopivat ajat laivayhtiöiden omilta sivuilta. Helsingistä Tallinnaan liikennöivät:

Eckerö Line (alk. 10 €)
Viking Line (alk. 12 €)
Tallink Silja (alk. 10 €)

Jatkoyhteys Pärnuun

Pärnuun ei tällä hetkellä liikennöi junia ainakaan muutamaan vuoteen - Viro päätti jättää Tallinna - Pärnu radan kunnostamatta ja odottaa Rail Baltican valmistumista joka tulee linkittämään Tallinnan ja Pärnun tulevaisuudessa. Tällä hetkellä ainoa vaihtoehto Pärnuun on matkata bussilla.

Kannattaa katsoa itsellesi sopiva bussivuoro Tallinnasta Pärnuun Tpilet.ee -hakukoneesta


Jatkoyhteys Tarttoon (Tartu)

Pääset Tarttoon (Tartu) helposti junalla kahdessa tunnissa Tallinnasta. Junavuoroja on päivän mittaan useita. Katso itsellesi sopiva junavuoro Elronin sivuilta. Junalipun hinta on n. 9-10 €.


Jatkoyhteys Rakvereen/Narvaan

Myös Rakvereen/Narvaan pääset helposti usealla päivittäisellä junavuorolla Tallinnasta. Matka-aika on n. 2,5 h ja lipun hinta n. 10-11 € (Narvaan). Osta liput Elronin sivuilta.


Jatkoyhteys Saaremaalle

Saaremaalle pääsee Tallinnasta n. 4 tunnissa bussilla. Kannattaa katsoa liput Tpilet.ee -hakukoneesta. Matkan hinta on n. 10-20 €


Junareitti Viroon Pietarin kautta


Tässä reitissä ei ole ajallisesti tai hinnallisesti mitään järkeä mutta jos olet vakaumuksellinen junamatkustaja tai haluat nähdä matkalla kaunista Pietaria niin reitti voi olla mielenkiintoinen valinta.


Helsinki - Pietari - Tallinna

Matka-aika: n. 24 h

Matkan hinta alk.: n. 74 €


Huom! Reitti kulkee Venäjän läpi - tarvitset Venäjälle viisumin.


Juna Tallinnaan Pietarista lähtee Pietarin Glavn -asemalta 6:25 ja saapuu Tallinnaan 13:45. Juna Pietariin kannattaa yleensä ottaa jo edellisenä päivänä ja viettää yö Pietarissa - katso liput Pietariin VR:n sivuilta. Pietari - Tallinna lipun hinta on alk. 45 € kolmannen luokan makuuvaunussa - katso liput RZD:n sivuilta.. Pietarista pääsee myös hieman nopeammin ja parempina aikoina bussilla Tallinnaan - katso liput esim. Ecolinesilta.

Hyvä tietää matkasta

Tallinnasta eteenpäin matkaavat bussit ovat yleensä hyviä ja moderneja - niissä on yleensä vessat ja usein niistä löytyy myös ilmainen internetyhteys ja kahvia - joissain myös oma istuimeen upotettu ruutu josta voi vaikka katsella elokuvia.

Kannattaa varata bussimatkalle mukaan eväitä ja juotavaa.

Viron sisällä liikkuminen

Virossa on rajoitettu junaverkosto, joten usein joudut ottamaan bussin Viron sisällä liikkuessa. Katso mm.:

Elron (Viron junat)
Tpilet.ee (hakukone busseihin Virossa)

Kaupunkien omat joukkoliikenneyhteydet ovat yleensä hyvät. Löydät ne helpoiten Googlettamalla, esim. "Tallinn public transport".