matkustaminen maata pitkin Ranskaan

Ranska

Reitit päivitetty 7.5.2019

Nopein reitti Suomesta Ranskaan - lähtö aamulla Turusta


 Sekä Ruotsin että Tanskan rautateillä tehdään kesällä paljon ratatöitä joiden vuoksi näiden maiden kautta meneville reiteillä voi olla häiriöitä, matka-aikojen pidentymistä ja lippujen ostaminen voi hankaloitua. Pahoittelemme ratatöiden aiheuttamaa häiriötä sivuston reitteihin varsinkin huhtikuusta elokuuhun.

Voit tarvittaessa kokeilla reitin pilkkomista osiin, Baltian kautta matkustamista tai vaihtoehtoisesti bussin ottamista Tanskaan/Saksaan asti Ruotsista. Bussilippuja voit katsoa mm. Flixbussilta.

Huomioi että kesän aikana monet Tukholman junat lähtevät Stockholm Södrasta. Stockholm Södraan pääsee helposti Viking Linen terminaalista kävelemällä (2 km) tai yleisillä.


Turku - Tukholma - Kööpenhamina - Hampuri - Karlsruhe - Pariisi

Huom! Tämä reitti ei toimi 7.6.2019 jälkeen Hampuri - Pariisi yhteyden aikataulumuutoksista johtuen - silloin kannattaa ottaa alempana sivulta löytyvä reitti yölaivalla Tukholmaan ja yöpyä Saksassa matkalla.


Matka-aika: n. 1 pv 15h

Matkan hinta alk.: n.


Mobiililaitteella selaat taulukkoa kätevästi pyyhkäisemällä sivusuunnassa tai kääntämällä mobiililaitteesi poikittain.

Väli Liput Lähtö Saap. Hinta alk. €
 Turku - Tukholma Viking Line 08:45 18:55 14
  Tukholma - Kööpenhamina SJ 22:11/23:09 07:08-07:36 48
  Kööpenhamina - Hampuri Deutsche Bahn 08:20-9:10 14:02-14:16 40
  Hampuri - Pariisi Deutsche Bahn 14:24 22:05 45

Tukholmasta lähtevä yöjuna ei kulje joka lauantai. Yöjunan hinta on vuodepaikalla. Tukholma - Kööpenhamina välillä vaihdetaan junaa yleensä Lundissa (saapuminen Lundiin klo 06:36). Kesän 2019 ratatöistä johtuen joidenkin päivien reitit vaihtavat junaa jo Hässleholmissa 05:44.

Kööpenhamina - Hampuri ja Hampuri - Pariisi välit kannattaa ostaa erikseen vaikka molemmat ovat Deutsche Bahnin sivuilta. Jostain syystä erikseen ostettuna liput maksavat halvimmillaan 85 € kun yhdessä ostettuna täysin saman reitin hinnaksi kertyy huimat 287 €! Voit siis säästää yli 200 € ostamalla ne erikseen.

Tukholman satamasta Viking Linen terminaalista pääset helpoiten Tukholman päärautatieasemalle joko kävellen (n. 3 km), bussilla nro. 53 (43 SEK puhelinsovelluksella), taksilla tai Viking Linen omalla bussilla (6 €)
Matka-aika: n. 1pv 17h

Matkan hinta alk.: n.

Mobiililaitteella selaat taulukkoa kätevästi pyyhkäisemällä sivusuunnassa tai kääntämällä mobiililaitteesi poikittain.

Väli Liput Lähtö Saap. Hinta alk. €

Vaihtoehtoinen reitti yölaivalla ja yöpymisellä Hampurissa


Turku - Tukholma - Kööpenhamina - Hampuri - Mannheim - Pariisi

Matka-aika: n. 1pv 20h

Matkan hinta alk.: n. + yöpymisen hinta Hampurissa

Mobiililaitteella selaat taulukkoa kätevästi pyyhkäisemällä sivusuunnassa tai kääntämällä mobiililaitteesi poikittain.

Väli Liput Lähtö Saap. Hinta alk. €
 Turku - Tukholma Viking Line 20:55 06:30 46
  Tukholma - Hampuri Deutsche Bahn 08:23-08:25 20:16 60
  Hampuri - Pariisi Deutsche Bahn 08:02-08:24 16:51-16:53 45

Tämä reitti on suunniteltu yöpymiseen Hampurissa. Juna-aseman lähellä saa suhteellisen edullisesti hyvän tason majoitusta, esim. Generator Hostellista. Voit katsoa muut Hampurin rautatieaseman lähettyvillä olevat hotellit tästä.


Hampurista pääsee Pariisiin aamusta tai päivästä monilla junavuoroilla. Katso vaihtoehdot Bahn.de -sivuilta.

Liput Tukholma - Hampuri ja Hampuri - Pariisi pitää ostaa erikseen vaikka molemmat ovat Deutsche Bahnin sivuilta.Ranskaan Baltian kautta


Ranskaan voi hyvin matkustaa myös Baltian kautta mutta reitti on huomattavasti hitaampi. Nopein reitti baltian kautta Ranskaan kulkee Berliinin kautta - katso Baltian reitti Berliiniin sivulta Saksa ja katso Berliini - Pariisi junaliput Deutsche Bahnilta tai bussilippu esim. Flixbussilta.

Toinen varteenotettava vaihtoehto Baltian kautta on Prahan kautta Pariisiin - katso reitti Prahaan sivulta Tšekki ja Praha - Nürnberg/München - Pariisi junaliput Deutsche Bahnilta (kannattaa katsoa erikseen junaliput Tšekistä Saksaan ja Saksasta Ranskaan) tai bussilippu esim. Flixbussilta.

Säästöreitti, alk.

Ranskaan pääsee tarvittaessa hyvin edullisesti busseilla Baltian, Varsovan ja Prahan kautta - jos haluat minimoida lippujen hinnat eikä yhtenäinen matkustaminen tai yöbussit haittaa sinua, niin katso seuraavat yhteydet:

Helsinki - Tallinna, aamulla, Laevapiletid.ee, alk. 10
Tallinna - Varsova, 13:00->05:55, Ecolines, alk. 20
Varsova - Praha, useita aikoja, Ecolines/Flixbus, alk. 9/12 €
Praha - Pariisi, 23:00->13:05 Regiojet, alk. 40


Matka-aika: n. 2 pv 5 h

Myös Berliinin kautta voit päästä suunnilleen samaan hintaan Pariisiin. Katso säästöreitti Saksaan tästä ja jatka Flixbussilla Berliinistä Pariisiin.

Tallinnaan pääsee joskus halvimmalla ottamalla Tallink Siljan laivan yön yli, hytin saa usein 10-30 eurolla ja siinä voi matkustaa neljä henkilöä.

Ranskan sisällä liikkuminen

Ranskassa on hyvät juna- ja bussiverkostot sekä toimiva joukkoliikenne kaupungeissa. Katso mm.:

SNCF (Ranskan junat)

Bussit kaupunkien välillä ja muualle Eurooppaan:

Flixbus
Eurolines
Blablacar (kimppakyydit autolla)

Kaupunkien omat joukkoliikenneyhteydet ja kartat löydät helpoiten Googlettamalla, esim. "Paris public transport".

Ympäristöystävällisin valinta

Jos haluat pienentää matkasi hiilijalanjälkeä niin kannattaa laivayhteyttä käyttäessä suosia Viking Linen iltalähtöä Turusta joka liikennöidään Viking Grace laivalla. Viking Graceen on asennettu roottoripurje pienentämään päästöjä ja se on myös ainoa itämerellä toimiva laiva joka kulkee 100% LNG-kaasulla.

Jos kuitenkin haluat ympäristösyistä välttää laivoja niin vaihtoehdoiksi jää joko Kemi - Luleå - Tukholma juna- ja bussiyhteys tai vaihtoehtoisesti Pietarin/Moskovan kautta matkustaminen junalla.

Katso lisätiedot sivulta "Lähtö Suomesta"